Societatea Thule Germanenorden şi Partidul Nazist

Iniţial purta denumirea de "Studiengruppe für germanisches Altertum" (grup de studii al antichităţii germanice), a fost un grup ocult din Munich care a stat la bazele Partidului Muncitoresc German din 1919, care va deveni partidul National Socialist al lui Hitler.

Societatea Thule a fost fondata pe 17 august 1918 de către Rudolf von Sebottendorff (Adam Alfred Rudolf Glauer) şi se crede că reprezenta o ramura a organizaţiei secrete Germanenorden, organizaţie apropiată de masonerie ca structură. Mulţi membri din primul eşalon al partidului nazist (Rudolf Hess, Alfred Rosenberg, etc) făceau parte din Societatea Thule, însă nu şi Hitler. Adoptarea svasticii ca simbol al partidului a fost ideea lui Krohn, şi aici se observă una din numeroasele legături pe care le avea Societatea Thule si partidul nazist cu Germanenorden, iar cei care faceau parte din această organizaţie erau învăţaţi despre superioritatea ariana, mitologie si ocultism.

După venirea la putere în 1933 a naziştilor, SS-ul capătă un rol foarte important. Membrii SS făceau parte din clasa superioara ca instrucţie şi poziţie socială, şi urmau să reprezinte noua aristocraţie ariană. Toate ideile organizaţiei Germanenorden erau acum predate acestei noi elite. Pornind de la ritualuri păgâne şi terminând cu interpretarea runelor (simbolul SS este format din două rune Sôwilô, care reprezintă soarele şi victoria). Himmler crează în 1935 un departament de cercetări oculte intitulat Ahnernerbe condus de către Wolfram von Sievers.

Naziştii doreau să creeze o nouă religie, o nouă societate, un nou om, o nouă lume care să se învârte în jurul poporului arian. Himmler a transformat o serie de castele în centre de antrenament pentru SS, şi de aici urmau să iasă aşa numiţii preoţi războinici (aveau şi un scop religios şi unul militar). El însuşi si-a luat drept castel personal cel din Wewelsburg în 1934 şi a început mai multe modificări ale acestuia (fiind puternic influenţat de către legendele cu Regele Arthur şi cavalerii mesei rotunde). Una dintre aceste modificări este turnul de la nord, la baza căruia a fost construită o criptă pentru a-i onora pe liderii SS morţi. Erau 12 piedestaluri unde urmau să fie amplasate urnele conţinând cenuşa generalilor decedaţi.


Intr-o încăpere deasupra criptei, Himmler a creat o sală unde urma să se întâlnească cu 12 din cei mai importanţi lideri SS. Nu ştiu exact ce părere avea Hitler în legătură cu planurile lui Himmler, este posibil ca în unele privinţe acesta să nu îi fi privit cu ochi buni acţiunile. Până la urmă în perioada când Romanii aveau o cultură şi locuiau în clădiri cu mai multe etaje, popoarele germanice trăiau în colibe de lut, cu ce scop să mai dezgropi un trecut care nu ar fi dat bine imaginii ariene?

1 comentarii:

  1. Iasi says

    Buna
    Numele meu este Iacob Constantin si Va scriu pentru ca as dori sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://anunturi-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice).
    Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este negativ sau pozitiv. Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra.
    Va doresc o zi buna si tot ce va doriti.


Trimiteți un comentariu